Judo turnaj Sobrance

12.06.2015 06:20

Na Strednej odbornej škole v Sobranciach sa tréneri z Michaloviec, kde má judo dlhodobú tradíciu, venujú aj žiakom zo Sobraniec a blízkeho okolia. Podchytia tak talenty, ktoré majú problém vycestovať a pomôžu rodičom s aktívnym vypĺnením voľného času ich detí.

Ako sme mohli v stredu, 10.6.2015, vidieť, s touto aktivitou sa im úspešne darí. V telocvični školy usporiadali, za aktívnej pomoci rodičov a učiteľov školy, turnaj v jude za  účasti športovcov z Užhorodu, Vranova nad Topľou, Michalovciec a Sobraniec. Turnaj si prišli pozrieť aj rodičia detí, učitelia školy, riaditeľ školy a zástupca primátora mesta, ktorý odovzdal ocenenia.

Hlavným cieľom turnaja bolo spropagovanie športovania detí. Judo ako šport si vyžaduje nielen pohybové umenie, znalosti chvatov, ale aj tvrdú disciplínu a sebaovládanie. Všetci judisti ukázali, že vedia podporiť skvelú myšlienku turnaja a prišli si zasúťažiť. Odmenou im boli vybojované medaily, diplomy, malá sladkosť, ale hlavne možnosť zviditeľniť taký pekný šport, ako je judo. Lebo „JUDO JE VIAC AKO ŠPORT“.

Zároveň s odovzdaním medailí boli ocenení aj medailisti Majstrovstiev Slovenskej republiky žiakov a žiačok, ktoré sa uskutočnili v Rimavskej Sobote 16.5.2015. Športovci zo Sobraniec ukázali, že sa nestratia ani v rámci Slovenska a získali:

3.miesto – Petruny Alexander (mladší žiaci do 46 kg)

3.miesto - Popovičová Sofia (mladšie žiačky do 40 kg)

2.miesto – Kačurová Gréta (mladšie žiačky do 63 kg)

3.miesto – Koreň Štefan (starší žiaci do 50 kg)

3.miesto – Bojačková Lýdia (staršia žiačka do 44 kg)

(viac foto nájdete na facebooku judovranov)